A csomagolástechnika egy igen meghatározó feltétel, amire a modern korban egyre többet adnak. A jelenlegi gazdaság rendszer célja a folyamatos termelés és értékesítés. A legyártott árucikkeket azonban szállítani kell és gyakran raktározni. A nyomtatott ragasztószalag ezen a területen jelent kiváló segítséget. Amikor dobozokat kell lezárni, akkor erre különféle ragasztóanyagokat használnak. Az egyszerűbb típusok semleges felülettel rendelkeznek, míg a nyomtatott ragasztószalag képes fontos üzeneteket átadni.

Néha a gyártó, márka neve, máskor egy reklámszöveg, vagy akár jelzés lehet rajta, mint a „Ne nyisd fel!”, „Törékeny áru!”. Van tehát létjogosultsága, így megéri célirányosan alkalmazni.

Igény szerint választható nyomtatott ragasztószalag

A nyomtatott ragasztószalag eltérő méretekben áll rendelkezésre. A kínálat kiterjed az 50, 75 vagy 100 mm szélességre. Ami pedig a hosszúságot illeti egy tekercsen 66, de akár 990 m ugyanúgy lehet. Ami gyakran meghatározó az az anyagtípus. Nem mindegy ugyanis, hogy PP vagy PVC, amiből készül. A polipropilén nyomtatott ragasztószalag olcsó és többnyire ez a legelterjedtebb változat. Jól tapad és igen ellenálló.

A PVC azonban jobban viseli a fizikai behatásokat testvéréhez képest. Amennyiben megsérül, akkor nem szakad tovább, hanem erősen tart. A költségei viszont magasabbak ennek cserében. A nyomtatott ragasztószalag tekintetében még a ragasztóanyag típusa lehet döntő. Akril, Hot-Melt és Solvent összetevőkkel készül, ezek eltérő módon viselik a hőmérsékletet, ami adott esetekben, például hűtőházi tárolásban kulcsfontosság jellemző.